Viognier-wijnen worden wereldwijd geliefd en geprezen, en behoren tot de top van de witte wijnen. Ze worden geproduceerd van de gelijknamige druif, die zijn oorsprong vindt in Frankrijk, maar in populariteit groeit op andere continenten. Naast het maken van wijnen op zichzelf, wordt de Viognier-druif vaak gebruikt in blends, zoals met Chardonnay, waarbij wijnen met een 'touch of Viognier' zich onderscheiden door hun mooie, ronde smaken met hints van perzik en abrikoos.
De Viognier-druif is nu wereldwijd aangeplant. In landen als de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Australië is de druif zeer geliefd en leveren ze kwalitatief hoogwaardige Viogniers. Echter, de meest fantastische en heerlijke Viogniers blijven afkomstig uit het Franse Rhône-gebied. De Rhônevallei, met Guigal als een van de bekende producenten, is de geboorteplaats van Viognier, waar de druif en de wijn hun oorsprong vinden. Een kalkrijke, steenachtige bodem is ideaal voor deze druivensoort, die veel aandacht vereist tijdens de productie. Het resultaat is een prachtige goudgele wijn met exotische vruchten, een zachte smaak en een volle mondfeel.